De Blauwe Bever

 

Safarischip De Blauwe Bever

Vanaf de Blauwe Bever ontdekt u de prachtige noordoever van de Nederrijn. Hier ontwikkelt zich rivierwildernis in het kader van het Project Noordoever Nederrijn. U ziet er kwelmoerassen, wilgen- en populierenbossen, bloemrijke graslanden, kreken en geulen. Langs de oevers is plaats voor planten en dieren die in Nederland zeldzaam zijn of uitgestorven. Bijvoorbeeld de otter, bever, zwarte ooievaar, ijsvogel, kamsalamander, allerlei libellensoorten, zalm, waterviolier en veldsalie.

 

Deskundige gidsen geven informatie over het unieke Nederlandse rivierenlandschap, het project Noordoever Nederrijn, de geschiedenis van de rivier, planten en dieren en de historische ontwikkeling van diverse locaties en gemeenten..

De organisatie van de vaarten is in handen van de stichting Rijnoevervaarten. De Blauwe Bever is een stoer schip waarop je vanaf het open, overdekte bovendek een directe beleving hebt met de riviernatuur. Halverwege de vaart gaat u met de gids aan wal voor een excursie door een aangrenzend natuurgebied of een cultuurhistorische locatie.

Er kunnen  maximaal 55 passagiers mee. De binnenruimte is beperkt. De Blauwe Bever is niet geschikt voor minder validen. Er is een toilet aanwezig. Het dragen van stevige schoenen wordt aanbevolen in verband met een bezoek aan de natuurgebieden. Aan boord zijn consumpties verkrijgbaar. Huisdieren zijn aan boord niet toegestaan, behalve geleidehonden.

Er zijn verschillende opstapplaatsen per vaart langs de hele Nederrijn: zie hiervoor de website, evenals nadere informatie over de verschillende soorten vaarten. Een reguliere rivieroevervaart van 2 ½ uur kost € 16,-, kinderen tot en met 12 jaar halve prijs. Thema- vaarten duren langer en kosten meer. Het schip kan ook als geheel gehuurd worden voor gelegenheden, bedrijfsuitjes, scholen enz.

 


 

Informatie

  • Plek voor maximaal 55 passagiers
  • Niet geschikt voor minder validen
  • Het schip beschikt over een toilet
  • Gebruik van eigen consumpties niet toegestaan

 


Extra informatie

  • Lunch – Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer biedt mogelijkheden om een lunch(buffet) aan boord of in het restaurant te verzorgen voor uw gezelschap
  • Diner – Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer biedt verschillende mogelijkheden om voor of na uw vaart u te voorzien van een diner(buffet)

Om de mogelijkheden qua lunch of diner te bespreken kunt u het beste contact opnemen met het restaurant 0317-421410 of via mail info@deblaauwekamer.nl


 

Voor meer informatie betreffende het safarischip De Blauwe Bever : www.deblauwebever.nl

to top button